Vormaat Grafisch Ontwerpbureau


Tempsplein 1A 6411 ES Heerlen
06 51280164 Klik om te bellen

Over Vormaat Grafisch Ontwerpbureau

Bureau VORMAAT is al 35 jaar een begrip in de grafische vormgeving. Old school opgeleid. D.w.z. dat ook al valt de stroom uit, bureau VORMAAT toch gewoon door kan gaan met het werk.

Een van de specialiteiten van VORMAAT is het ontwerpen en ontwikkelen van huisstijlen. De huisstijl is de visuele identiteit van een organisatie, welke in al haar uitingen zichtbaar is. Of het nu gaat om het briefpapier, visitekaartjes, brochures, website, bewegwijzering of een beursstand, de huisstijl zorgt voor een uniforme presentatie en is essentieel voor de herkenbaarheid van de organisatie.

Verder is VORMAAT sterk in campagnes. Of het nu om een commercieel product of een ideële of politieke boodschap gaat; het moet zoveel mogelijk in de aandacht komen en publiciteit genereren.
Jaarverslagen, nota's en rapporten vormen voor veel instellingen en ondernemingen een terugkerend verplicht nummer. VORMAAT laat het mes aan twee kanten snijden door er tevens een promotioneel visitekaartje van te maken.

Zullen de digitale media het boek helemaal gaan vervangen? Bureau VORMAAT is er van overtuigd dat het boek niet zomaar zal verdwijnen. Fysieke boeken zijn namelijk onvervangbaar door tekst en beeld in louter digitale vorm. Zo is de houdbaarheid van ebooks nog altijd een probleem. Wel zullen sommige vormen van het boek naar de achtergrond verdwijnen. Aangetoond is overigens dat boeken, in hun fysieke vorm, beter functioneren als 'stepping stone' voor het geheugen.

Om een boodschap compact en duidelijk te communiceren is de folder, brochure of flyer, ondanks de sterke opkomst van digitale media. VORMAAT zet dit medium nog steeds in als een sterk en snel medium. Het vertelt de informatie op een directe manier, zonder veel zijwegen, aan de doelgroep. Net zo als affiches. Een affiche moet in een fractie van een seconde de aandacht trekken en de primaire boodschap van de 'zender' overbrengen. Voor affiches met meer tekst moet de doelgroep geprikkeld worden tot lezen.

Het ontwerp en productie van tijdschriften, personeelsbladen en nieuwsbrieven is in de loop der jaren een specialisatie geworden van VORMAAT. Vanwege de mogelijkheden van internet, worden deze periodieken, naast de traditionele gedrukte versies, steeds vaker digitaal uitgegeven. Met grote voordelen zoals kostenbesparing (geen drukkosten, onbeperkt aantal pagina's en full colour kost niet meer dan zwart-wit) en snelheid (na laatste correctie direct on-line, indien nodig binnen één werkdag).

Maar ook educatie behoort tot de mogelijkheden: gastcollege's op kunstacademies, grafische opleidingscentra e.d. in binnen- en buitenland.

Kies voor grafische vormgeving van VORMAAT.

Foto's

Vormaat Grafisch Ontwerpbureau in het kort

Ontwerp van

Advertenties
Boekomslagen
Brochures
Corporate design
Flyers
Fotografie
Huisstijl
Logo's
Mailings
Posters
Reclamedrukwerk
Typografie
Visitekaartjes

Bedrijfsgrootte

Middel (3 tot 10 medewerkers)

Onze locatie

Vormaat Grafisch Ontwerpbureau


Tempsplein 1A 6411 ES Heerlen
06 51280164 Klik om te bellen