Terug

Hoe groot is de vraag naar grafisch ontwerpen?

Hallo,
Ik had een vraag. Ik sta op het punt om de studie grafisch ontwerpen te volgen. Ik ben altijd al creatief geweest en het lijkt me een heel leuk beroep. Ik vraag mijzelf alleen af hoe groot de vraag naar grafisch ontwerpers is in het algemeen. Is het moeilijk om aan een goede baan te komen?

 

Alvast hartelijk dank!

Groet,

Sandra


4 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Sandra,

 

Ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken over de arbeidsmarkt. Over het algemeen zijn er voldoen banen te krijgen in de grafisch sector en mocht het tegen zitten dan kun je altijd nog in een iets lagere functie instappen (bijvoorbeeld als dtp'er) en zo doorgroeien naar wat je uiteindelijk wilt bereiken.

 

Een gedreven en enthousiaste ontwerper komt een heel eind!

Succes en met groeten,

 

Marijke

 


Antwoord van Annakrylova | ontwerp

moelijk ik heb in 2008 met groot sucsses KAK afgemaakt. er zijn geen vacature's. goeie staan allen op BNO site- het is 1-2 vacature's per maand. Moelijk want er zijn meer dan 500 ontwerper in 2008 afgestudeert. Mijn klasgenoten kunnen geen werk vinden bijna iedereen al zzper begonnen. Ik ook heb eigen studio maar moelijk aan permanente opdrachtgevers komen. 3 dagen heb je werk en dan 2 weken niet... ik ben erg divers dus kan alles doen, maar 't schiet niet op


Antwoord van Ontwerp van de Buren

Hoi Sandra,

 

Ik ben het afgelopen jaar afgestudeerd als grafisch ontwerper, het is inderdaad niet heel makkelijk om ergens aan een baan te komen. Maar Ik en al mijn klasgenoten hebben nu een baan waar ze het naar de zin hebben. Dus ik zou er niet heel erg over in zitten. Als je iets wil lukt het sowieso!

 

Groeten Karel


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hi Sandra,

 

Enthousiasme is hetgeen waarmee je je kunt onderscheiden van andere goede grafisch ontwerpers. Ga hard op zoek en besteed de tijd naast het zoeken nuttig. Volg cursussen of ontwerp een en ander voor non-profit doelen. Hiermee werk je aan je porfolio en laat je aan potentiële werkgevers zien dat je enthousiast bent, liefde voor het vak hebt en vooral niet afwacht!

 

Succes.