Terug

Vind je gemakkelijk een baan als grafisch ontwerper?

Jasper van Doorn

Goedendag.

Wij, twee leerlingen in examenklas van vmbo-t, zijn bezig met onze sectoropdracht over grafische vormgeving. Wij hadden een vraag die bij ons onbeantwoord bleef:

Vind je gemakkelijk een baan als grafisch ontwerper? Want waar zou je kunnen werken, is er veel vraag naar, zou je tot je pensioen deze baan kunnen houden?

Tevens hadden wij de vraag of er doorgroei mogelijkheden zijn. Eigen ervaring is ook welkom.

 

Met vriendelijke groet,

Jasper van Doorn en Jop de Vries.


3 Antwoorden

Antwoord van Nieuw Eken Ontwerp

Goede grafisch ontwerpers worden altijd gevonden, voor hen is er altijd werk. Maar dit geldt waarschijnlijk voor elk vak.

Er is in ieder geval altijd vraag naar grafisch ontwerp. Traditioneel in drukwerk en tegenwoordig en vermoedelijk steeds meer in de toekomst in digitale vorm.

Een goed ontwerp geeft de communicatie extra zeggingskracht.

Je kunt op meerdere manieren doorgroeien: je kunt een steeds beter ontwerper worden en (daardoor) beter / interessanter werk krijgen.  Als daarvoor de capaciteiten hebt kun je natuurlijk ook doorgroeien in een leiding gevende functie.

groet, 

Nieuw Eken


Antwoord van Adrem Multimedia

Hallo Jasper en Jop,

 

Mijn naam is Brian Klomp en uit persoonlijke ervaring moet ik zeggen dat ik het vrij lastig vond in mijn tijd een baan te vinden als Grafisch Ontwerper. Losse opdrachten was een stuk makkelijker. Wat mijn advies is om lekker lang door te leren, en tijdens deze periode veel opdrachtjes voor een leuke prijs doen. Begin hier ook met netwerken want uiteindelijk maakt het niet uit wie je bent maar wie je kent ;) . Als vervolgens genoeg mensen en bedrijven je werk hebben gezien en mooi vinden vindt je vast en zeker een leuke passende baan. Geloof in jezelf dan ben je dr al voor de helft!

 

Met vriendelijke groet, Brian Klomp


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het vak van ontwerper is aan het veranderen. Een mooi plaatje kan iedereen maken, er zijn zelfs websites waar je een logo gratis of voor heel weinig geld kan laten maken. Het wordt pas interessant als je advies gevraagd word. Dat betekent: goed kunnen analyseren, meedenken en anticiperen. Een HBO-denkniveau is dan wel handig.

Succes, groeten, Erik Vos - Het Lab